donderdag 25 oktober 2012

Banken verstrekken weer makkelijker hypotheek!

Dat banken te moeilijk doen met het verstrekken van een hypotheek is een steeds vaker gehoord probleem. Als er iets met de woning aan de hand is, bijvoorbeeld particuliere erfpacht, code 3 fundering, slechte vve, onduidelijkheid over onderhoud van het pand, persoonlijke lening, credit card schuld, etc, wordt de aanvraag afgekeurd. Maar het wordt ook vaak overdreven!
Wij kregen net een finaal akkoord van de bank op de hypotheek voor een klant voor de aankoop van een appartement in Amsterdam met een code 3 fundering uit 1990. 1 bouwmuur was al opnieuw gefundeerd en de anderen moeten waarschijnlijk binnenkort gedaan worden. Hier was echter nog niet genoeg geld voor in kas en ook was er nog geen offerte aangevraagd bij een funderingsbedrijf. Normaal gesproken zou dit een no go voor de bank zijn, maar door goed onderzoek en vooral goede communicatie tussen de aankoopmakelaar en de bank zijn er weer 2 mensen blij gemaakt: koper en verkoper!

Uiteraard hebben wij als aankoopmakelaar met alle gebreken en toekomstig verwachte kosten, zoals fundering en onderhoud aan het pand, rekening gehouden in de onderhandelingen en de uiteindelijke aankoopprijs.
Busker aankoopmakelaars zorgen er namelijk voor dat je nooit teveel betaald voor jouw toekomstige huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten